معماری
خانه >>> اخبار دکتری >>> الفبای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور

الفبای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور

الفبای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور

الفبای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور

آیا تا به حال به ادامه تحصیل در خارج از کشور فکر کرده‌اید. گرفتن پذیرش برای یک دانشگاه معتبر در خارج از کشور، چه به صورت بورسیه و یا با هزینه شخصی، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای آینده تحصیلی و شغلیتان باشد. دراین مقاله سعی داریم راهنمای کلی جهت آشنایی با قوانین، زمانبدی‌ها و نحوه پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور به شما ارائه دهیم.

به چه چیزهایی نیاز دارید؟

اگر عزمی راسخ برای اقدام به تحصیل در خارج از کشور دارید موارد زیر را یک به یک آماده کنید.

  1. مدرک بین المللی زبان انگلیسیTOFEL یا IELTS
  2. دانشنامه تحصیلی مقاطع قبلی (درصورتی که دانشجوی سال آخر باشید، ریزنمرات رسمی تا آخرین نمره ترم جاری)
  3. ریزنمرات تحصیلی (Official Transcript)
  4. 2 یا 3 توصیه نامه اساتید (Letter of Recommendation)
  5. رزومه تحصیلی و کاری
  6. هدف و انگیزه نامه خوب و قابل قبول
  7. مقالات علمی و کتاب ثبت شده (برای داشتن امتیاز بیشتر)
  8. مدرک آزمون‌های ویژه برخی رشته‌ها و دانشگاه‌ها: آزمون GRE General برای دانشگاه‌های آمریکا و برخی از دانشگاه های کانادا، آزمون GRE Subject برای برخی رشته‌ها مثل فیزیک، زیست و آزمون GMAT برای رشته مدیریت

در این مسیر چه مراحلی در پیش دارید؟

کشور، شهر و دانشگاه مقصد را به صورت موشکفانانه بررسی کنید

به لیست وازت علوم در ارزیابی دانشگاه‌های خارج از کشور مراجعه کنید و اطلاعات دانشگاه مورد نظر خود را بررسی کنید. خصوصا اگر قصد استفاده از مدرک خود را در ایران دارید، باید در دانشگاه‌‌های خارجی تحصیل کنید که مورد تایید وزارت علوم کشور باشد. همچنین به هزینه دانشگاه، امکان گرفتن کمک مالی، وضعیت فارغ التحصیلان قبلی دانشگاه، امکان اقامت، فضای اجتماعی،آب و هوای اقلیمی، آینده شغلی و همه موارد تاثیر گذار بر کیفیت زندگیتان توجه کنید.

قبل از اقدام با اساتید خود مشورت کنید

یکی از رمزهای موفقیت در اخذ پذیرش، ارتباط موثر و هدفمند با اساتید است. ارسال ایمیل‌های شخصی و تماس تلفنی به اساتید، راه اندازی وب سایت شخصی و تایید صلاحیت توسط دوستانتان در دانشگاه مقصد می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت شما بگذارد.

مدارک خود را به بهترین نحو به زبان مقصد ترجمه کنید

اگر نظر ما را می‌خواهید ترجمه را به کسی که در نگارش نامه‌های رسمی انگلیسی تخصص دارد، واگذار کنید.

همه چیز آماده است! فقط چند قدم مانده

در نهایت با انجام موارد فوق چند مرحله باقی می‌ماند که به در زیر درج شده‌اند:

  • تکمیل تقاضانامه و ثبت نام دانشگاه (Application form)
  • پرداخت هزینه‌ی دانشگاه  (Application fee)
  • ارسال مدارک به دانشگاه مقصد

بهترین زمان برای درخواست پذیرش چه زمانی است؟

دانشگاه‌ها معمولا در دو فصل بهار و پاییز اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند و پایان زمان ثبت نام بسته به دانشگاه و کشور متفاوت است. تنها تفاوت این دو در احتمال دریافت کمک هزینه تحصیلی (TA/RA) است که از سوی دانشگاه به شما تعلق می‌گیرد.

از آنجا که شما باید کارهای پذیرش را تا قبل از پایان زمان ثبت نام دانشگاه مقصد انجام داده باشید، لازم است حداکثر زمان یک تا یک و نیم سال و حداقل هشت تا ده ماه، قبل از شروع ثبت نام در دانشگاه مقصد اقدام به فراهم کردن و جمع آوری مدارک خود کنید.

از طرفی آزمون های بین المللی زبان خارجی یا GRE General و غیره، طبق زمانبندی خاصی در سال انجام می‌گیرند و معمولا نتایج آنها چند هفته پس از آزمون اعلام و آماده ارسال به دانشگاه‌ها خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از مشکل تاخیر دریافت مدارک و ارسال آنها، برنامه خود را در زمان مناسب شروع کنید. در صورتی که برنامه خود را با تاخیر شروع کنید، به برنامه دقیق‌تری نیاز دارید.

چگونه می‌توانید از بورس تحصیلی استفاده کنید؟

از آنجایی که تحصیل در خارج از کشور هزینه بالایی دارد، دریافت کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه راه حل مناسبی می‌باشد. کمک هزینه به دو شکل بورس برای دانشجویان ممتاز تحت عنوان جایزه یا انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی برای سایر دانشجویان انجام می‌گیرد.

بورس و کمک هزینه‌های تحصیلی باعث خنثی شدن تمام یا بخشی از هزینه دانشگاه می‌شود. البته میزان کمک مالی در کشورها و دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است و به معدل مقاطع قبلی دانش آموخته، نمره آزمون بین المللی زبان، مقطع تحصیلی، وضعیت مالی دانشگاه در سال ورود بستگی دارد و این امکان در همه دانشگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین برای دریافت بورس نیاز به مطالعه دقیق و بررسی شرایط دارد.

وبسایت‌هایی که میتوانند در این مسیر به شما کمک کنند

وبسایت Apply Club توسط جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه معتبر خارج از کشور فراهم آمده که خدمات مشاوره اخذ پدیرش، ارتباط با اساتید، پرداخت هزینه ها، ویرایش رزومه و انگیزه نامه و سایر خدمات را ارائه می‌دهد.

همچنین وبسایت Apply Boad محیطی مناسب جهت تبادل اطلاعات محصل‌های خارج از کشور و افراد متقاضی است و به خوبی پاسخگویی سوالات شما می‌باشد. سامانهPayment24 و Tehran Payment شما را در پرداخت هزینه‌های دانشگاه‌ها و آزمون‌ها، اخذ ویزا و صدور انواع کارت‌های ویزا و مستر همراهی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس